Dapper(e) Ondernemers - bijeenkomst Start-Up Accelerator

byEditorial Team

published on 15/12/2016

Dapper(e) Ondernemers

Wat houdt het echt in om ondernemer te zijn? Het doel van ‘Dapper(e) Ondernemers’ is om een waardevolle verbinding tussen jonge ondernemers en ervaren ondernemers in Amsterdam-Oost te creëren. Om informatie te delen, van elkaar te leren en zich te laten inspireren door elkaar.

Sarah Famke en Derk zijn slechts twee van de sterke en trotse Jonge Ondernemers in Amsterdam-Oost. Zij maken deel uit van de campagne 'Dapper(e) Ondernemers’ (10-24 januari 2017) gecreëerd door Droog in opdracht van de gemeente Amsterdam.

Waarom?

Tijden veranderen. Steeds meer jongeren willen hun eigen bedrijf oprichten in plaats van werken voor een baas. Echter, de stap naar ondernemen vraagt lef en begeleiding. Van wie kun je dat beter leren dan van een ervaren en succesvolle ondernemer? Voor een ervaren ondernemer is dit jouw kans om je kennis te delen en wellicht een mentor voor jonge ondernemers te zijn.

Achtergrond

Droog heeft, in opdracht van de gemeente Amsterdam, de Design+Desires research-and-do-methode ingezet op de dromen en wensen van jongeren in deze buurt op het gebied van werk en vrije tijd. Het onderzoek ‘Me, Myself & My Job’ op social media concentreerde zich op de hoofdvraag: willen jongeren (18-35 jaar) in Amsterdam-Oost van hun passie hun droombaan maken?

“Een belangrijke uitkomst van het onderzoek ‘Me, Myself & My Job’, waaraan 366 jongeren hebben meegedaan, is dat de meerderheid van de jongeren het allerliefst voor zichzelf wil werken. Ze hebben een sterkte behoefte aan zelfstandigheid, waarbij ze hun passies in werk kunnen omzetten. Er blijken echter voor jongeren te veel belemmerende factoren te zijn om dit ook daadwerkelijk in gang te zetten, zoals: gebrek aan middelen, contacten en een werkplek. De Start-Up Accelerator op 23 januari is de eerste stap om die belemmeringen weg te nemen.”

Renny Ramakers, Droog

Bijeenkomst

Op 23 januari organiseert Droog in samenwerking met de gemeente Amsterdam de openbare bijeenkomst van de Start-Up Accelerator in gebouw de Jungle in de Dapperbuurt. Tijdens de Start-Up Accelerator maken Jonge en Ervaren Ondernemers kennis met elkaar en inventariseren zij elkaars wensen en behoeften.

Programma

Het programma op 23 januari 2017
Droog (Design+Desires) zal haar ‘Me, Myself & My Job’ onderzoek naar de dromen van jongeren op het gebied van werk delen. Daarnaast wordt er een brainstorm gehouden voor een start-up hub, een plek in Amsterdam-Oost waar leren, werken en vrije tijd samenkomen en waar jongeren worden ondersteund in hun ambitie om voor zichzelf te werken. In het bijzonder zal er aandacht zijn voor de vraag hoe lokale ondernemers, winkeliers en buurtbewoners van alle leeftijden hierbij een rol kunnen spelen. Wat kan jouw bijdrage hieraan zijn en hoe kun jij jongeren en de buurt helpen?

 

Ben je:

- een startende ondernemer
- aan het nadenken over het starten van je eigen bedrijf
- een ervaren ondernemer of zakenpartner? die zijn kennis wil delen of misschien jonge starters wil coachen
- een algemeen nieuwsgierig mens


Praktische Informatie

Datum: Maandag 23 januari 2017

Tijd: 17.00 – 19.00 uur

Locatie: Jungle, Tweede van Swindenstraat 26, Amsterdam-Oost

 

De campagne ‘Dappere Ondernemers’ van Droog (Design+Desires) is in opdracht van de Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Oost en is uitgevoerd in samenwerking met Social Return van Gemeente Amsterdam, exploitant van reclamedragend stadsmeubilair JCDecaux, en fotograaf Stefanie Grätz.

 

Cheri heeft haar eigen wenkbrauwsalon

Daniel werkt als architect

Derk heeft een transport-app ontwikkeld

Gaia is een doula en biedt ondersteuning aan moeders

Isabelle werkt als kunstenaar en vormgever

Jochem helpt ouders met het kopen van een huis voor hun kind

Julian runt een bedrijf met drinkbare maaltijden

Laila is deel van een team dat van bierresten brood maakt

Linn bakt taarten in haar eigen taartenwinkel

Mahmut heeft een eigen houtoven restaurant

Marjolein perst verse sapjes

Michiel is stadsgids

Naomi maakt en verkoopt urban mode in haar eigen winkel

Özlem promoot het gebruik van kraanwater

Priscilla coacht moeders die hun eigen bedrijf willen opstarten

Sarah Famke is schrijver en redacteur

Ynte vernieuwt onderwijssystemen

 

 

We welcome new Social Citizens! Click here to read more and take the Poll.

What do you think?

required

required (not published)

optional

There are currently no comments